Bestanden aanleveren

Je staat op het punt drukwerk te bestellen en uploadt je bestanden. Hoe moet je ze precies aanleveren? Kloppen je bestanden wel? Een spannend moment. Bij Goud PrintCenter hanteren we de ‘gouden standaard’ en zorgen we ervoor dat je drukwerk er perfect uit komt te zien. Vooraf controleren we jouw bestand nog even goed. Zien we iets wat jij kunt verbeteren dan koppelen we dat altijd aan je terug. Hoe beter het bestand is aangeleverd, des te sneller we het kunnen drukken. Twijfel je? Stuur ons een bericht.

Bestanden aanleveren – algemene specificaties

Voor de opmaak van grafische documenten adviseren we programma’s zoals Adobe Indesign, Photoshop of Illustrator. Heb je alleen MS Word, Excel of PowerPoint? Dan helpen we je daarbij. Voor het beste printresultaat hanteren we de volgende checklist:

1. Teksten kun je het beste omzetten in lettercontouren, ook wel outlines genoemd. Je vindt deze optie in je opmaakprogramma van Adobe Indesign of Illustrator.
  2. Verlooptinten en transparanties kun je het beste afvlakken of rasteren.
  3. Voor aflopend printwerk (zonder witranden) moet je 5 mm afloopmarge instellen. Vergeet ook niet snijlijnen te plaatsen. De bedrukking moet dus tot iets voorbij de snijlijnen doorlopen.
  4. Tekst kun je het beste plaatsen met een 5 mm marge vanaf de rand.
  5. Afbeeldingen kun je het beste omzetten naar CMYK-kleuren.
  6. Voor printen in zwart-wit kun je het beste je afbeeldingen omzetten naar grijswaarden.
  7. Je kunt het beste afbeeldingen gebruiken met een resolutie van 300 dpi bij 100% weergave. Een lagere resolutie geeft een korrelig resultaat. Een te hoge resolutie geeft (een) onnodig grote bestand(en). Helaas kan de resolutie achteraf niet worden veranderd.
  8. Print je meerdere pagina’s? Zet deze in één document als losse pagina’s (dus niet als spread)
  9. In Adobe Photoshop kun je de lagen het beste samenvoegen tot één laag.
  10. Sla Adobe Photoshop-bestanden bij voorkeur op als TIFF-bestand.
  11. Sla Adobe Illustrator-bestanden bij voorkeur op als EPS-bestand.
  12. We ontvangen bij voorkeur PDF-bestanden.

Kan ik ook MS Word-bestanden aanleveren?

We begrijpen dat niet iedereen de Adobe-programma’s in huis heeft. Ook al zijn Word, Excel and PowerPoint niet bedoeld voor grafische opmaak, als jij je ontwerp in een van deze programma’s hebt gemaakt, kun je ook bij ons terecht. Stuur je Word-document naar ons toe, dan zorgen we dat het omgezet wordt naar een bestand dat geprint kan worden. Bij Goud PrintCenter maken we met plezier je document drukklaar. Neem contact met ons op.

Hoe kan ik (grote) bestanden aanleveren?

Of je nu kleine of grote bestanden aanlevert, bij Goud PrintCenter helpen we je graag. Je kunt op diverse manieren bestanden aanleveren. De meeste bestanden kun je eenvoudig in onze webshop uploaden. Andere manieren zijn:

• Een e-mail sturen aan[email protected] (tot 10 MB).
  • Uploaden via de gratis website WeTransfer (tot 2 GB).
  • Uploaden via Dropbox. Hiervoor dien je wel een Dropbox-account te hebben of je eenmalig gratis te registreren.
  • Inloggen op onze server. Vraag een inlog aan via[email protected].
  • Een USB-stick langsbrengen op onze vestiging in Alblasserdam.

Hoe kan ik meerdere drukbestanden uploaden?

Als je meerdere ontwerpen hebt voor bijvoorbeeld visitekaartjes, kun je in de bestelmodule gewoon weer naar de homepage gaan en daar opnieuw het product kiezen. Je eerste drukbestand blijft in je winkelmand zolang je ingelogd bent. Je kunt ons ook een e-mail sturen met de bestanden naar: [email protected]

Delen
W10=