Aanleverspecificaties

Kan ik ook MS Word-bestanden aanleveren?

Ja. Voor de opmaak van grafische documenten adviseren wij u gebruik te maken van programma's als Abode Indesign, Photoshop of Illustrator. Programma's als MS Word, Excel en PowerPoint zijn eigenlijk niet bedoeld voor grafische opmaak, maar wij vinden dat u hier toch gebruik van moet kunnen maken. Maakt u graag gebruik van deze programma's, dan helpen wij u graag bij het omzetten naar een drukbestand.

Ik wil het beste printresultaat. Waar kan ik bij het maken van een drukbestand rekening mee houden?

• Teksten kunt u het beste omzetten naar lettercontouren/ outlines.
  • Verlooptinten kunt u het beste afvlakken of rasteren.
  • Transparanties kunt u het beste afvlakken of rasteren.
  • Voor aflopend printwerk (zonder witranden) kunt u het beste snijlijnen plaatsen en 5 mm afloop instellen in het document.
  • Plaatsen van tekst kunt u het beste doen met 5mm marge rondom.
  • Afbeeldingen kunt u het beste omzetten naar CMYK.
  • Voor printen in grijswaarden, kunt u het beste uw afbeeldingen al omzetten naar grijswaarden.
  • Afbeeldingen kunt u het beste gebruiken met een resolutie van 300dpi bij 100% weergave.
  • Meerdere pagina’s kun u het beste in één document plaatsen.
  • Lagen in Photoshop kunt u het beste samenvoegen tot één laag.
  • Photoshop bestanden bij voorkeur opslaan als TIFF.
  • Illustrator bestanden bij voorkeur opslaan als EPS.
  • Documenten bij voorkeur aanleveren als PDF.

Heeft u hulp nodig bij het correct aanleveren van uw bestand, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij maken uw bestanden met plezier drukklaar.