Alle papiersoorten

Kraft

Kraftpapier heeft een herkenbare kartonbruine kleur. De structuur van het papier zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Doordat de ondergrond bruin is, komt een full colour bedrukking op anders over dan op wit papier. Wil je kraftpapier gebruiken, maar je afbeelding wel in de kleur weergeven zoals je dat kent van wit papier? Bij Goud PrintCenter bedrukken we je uiting dan eerst met een extra witte laag. Kraftpapier wordt vaak gebruikt bij wenskaarten, visitekaartjes, maar ook als kaft bij een gelijmd boek (soft-cover). Het is verkrijgbaar in 300 grams papier.

Zeildoek

Officieel niet een papiersoort, maar zeildoek is een uitstekend product voor binnen en buitenreclame op groot formaat. Het wordt gemaakt van PVC en is stevig en lichtdoorlatend. Het is geschikt om langdurig je uiting te gebruiken. Je komt zeildoek overal tegen als je om je heen kijkt. Je ziet zeildoek gebruikt worden voor spandoeken, banieren of als aankondiging van een groot evenement.

Silk

Silk is de naam voor papier dat vooral voor posters wordt gebruikt. Het is water- en weersbestendig. Het papier is wit en heeft als voordeel dat het krasbestendig is en goed te plooien om hoekjes. Je ziet silk papier vaak gebruikt worden voor posters en affiches.

Blue Back Papier

Blue Back papier is speciaal ontwikkeld voor de billboards die je buiten ziet staan. Het is een hoogwaardige papiersoort, waar je kleuren tot leven komen. Doordat Blue Back papier voornamelijk buiten wordt gebruikt heeft het hele handige eigenschappen. Zo is het waterbestendig en zorgt de satijnen afwerking voor minder reflectie. Blue Back wordt voor reclameposters en billboards gebruikt.

AutoCad

Het papiersoort heeft het tekenprogramma AutoCad al in zijn naam zitten. Het wordt voornamelijk gebruikt voor het plotten van bouwtekeningen. Het is een ongestreken, wit papiersoort. Het is verkrijgbaar in 80 grams.

Gerecycled

Een natuurlijk wit ongestreken papier met een eigen karakter en een zichtbare vezel. Het is geproduceerd van 100% ingezameld gerecycled papier. Door het uiterlijk accentueert het papier een duurzame boodschap en is het een van de beste keuzes voor milieuverantwoord papier.

Tintoretto

Een luxe papiersoort met een kleine, subtiele structuur. Sommige omschrijven de structuur als ‘geschept’ anderen als aquarelpapier. Hoe je het ook noemt het papier heeft een ambachtelijke, stijlvolle uitstraling. Het is een natuurlijk wit, minder crèmekleurig dan Biotop en minder wit dan MC papier. Het papier is ongestreken en heeft een matte uitstraling. Ongestreken zorgt ervoor dat het papier goed te beschrijven is. Het wordt veel gebruikt voor uitnodigingen, kaarten en visitekaartjes. Tintoretto papier hebben we beschikbaar in 300 grams en 350 grams.

Linnen

Een mooi, verfijnd papiersoort met een linnen reliëf. Het papier is wit, beschrijfbaar en de structuur in het papier geeft een luxe uitstraling aan je drukwerk. Je komt linnenpapier tegen bij visitekaartjes, wenskaarten en luxe boekomslagen. Het is verkrijgbaar in 300 grams.

Trucard

Trucard of sulfaatkarton is een klassieker onder de papiersoorten, de voorkant is gladgestreken en de achterkant is ruw (ongestreken). De ongestreken kant is daardoor goed beschrijfbaar. Je ziet dit papiersoort vaak gebruikt worden voor ansichtkaarten, softcoverboeken en kaften. Verkrijgbaar in de gramsgewichten 275 en 300 grams.

Houtvrij offset

Het is een wit papiersoort dat aan beide zijden ongestreken is. Je kunt er dus goed op schrijven en daarom wordt het papier vaak gebruikt bij schoolboeken, brochures, direct mail, handleidingen of notitieboeken. Verkrijgbaar in de gramsgewichten; 80, 90, 120, 160, 250, 300 en 400 grams.

Biotop (Ecologisch)

BioTop is een natuurlijk ogend papiersoort, met een gebroken witte kleur en ongestreken uiterlijk. Het oogt niet zo glad als de MC-papieren.

Bij Goud PrintCenter houden we van Biotop want het is niet alleen natuurlijk, maar ook een verantwoorde keuze. Het heeft namelijk een duurzaamheid keurmerk. Verkrijgbaar in de gramsgewichten; 80, 90, 120, 160, 250, 300 grams.

Karton

Papier of karton, is dat niet hetzelfde? Niet helemaal. Karton is dikker en zwaarder dan zijn papieren broertje. Ook is het materiaal stijver en glanst het niet. Het papier is ongestreken, dus het voelt ruw aan. Je kunt er prima op schrijven.

Silk MC

Silk MC-papier staat voor ‘Machine Coated’ en is een papiersoort waar een speciale afwerklaag overheen zit. Het papier voelt dus glad en de inkt blijft goed op het papier liggen. MC-papier heeft meestal een licht glanzende uitstraling. Verkrijgbaar in de volgende gramsgewichten; 115, 135, 170, 250, 350 en 400 grams.

W10=