Papierformaten

Wil je graag het juiste papier hebben voor je visitekaartje of envelop? Twijfel je over welk papierformaat geschikt is voor jouw drukwerk? Heb je nu formaat A, B, of Carré nodig? Met zoveel papierformaten is het soms lastig kiezen! Bij Goud PrintCenter gaan we voor goud en zo rangschikken we ook onze papierformaten. Met een handig overzicht, heb je straks het perfecte papierformaat voor jouw boodschap.

Goud: de A formaten

Het beroemde A4 formaat, wie kent het niet? Grote kans dat je vandaag nog een A4 hebt vastgehouden. Het is bij uitstek het papierformaat dat we dagelijks gebruiken voor brief- of printpapier. Wist je dat de A-formaten lijn uit tien papierformaten bestaat? De allergrootste is een A0 (84,10 x 118,90 cm) en heeft een oppervlakte van maar liefst 1m². De allerkleinste is A10 (2,6x 3,7 cm) en is vergelijkbaar met een postzegel. Wat A4 formaten zo bijzonder maakt, is dat ze niet alleen het meest gebruikte printformaat zijn, maar ook allemaal in verhouding met elkaar staan. Vouw je een A3 dubbel, dan krijg je een A4. Vouw je hem nogmaals, dan krijg je een A5-formaat.

Zilver: Carré of DIN formaten

Wie zegt dat een flyer, brochure of ansichtkaart het gebruikelijke rechthoekig formaat moet zijn? De minder bekende Carré of DIN-formaten zijn bij uitstek het formaat om de aandacht te trekken.

Carré / vierkant

Carré is het Franse woord voor vierkant en is opvallend genoeg niet in Frankrijk bedacht, maar in het land dat meester is in marketing: de Verenigde Staten. Vierkant is een uniek papierformaat dat regelmatig gebruikt wordt voor trouwuitnodigingen of geboortekaartjes. Carré geeft ook je brochure of folder een stijlvolle uitstraling.

DIN

Wil je een opvallend papierformaat dat ook lekker in de hand ligt? DIN is een van de leukste papierformaten waar je ook nog genoeg ruimte hebt om je boodschap op te vertellen. DIN is uniek in zijn soort, omdat het langwerpiger is dan een A-formaat. Het afwijkende formaat geeft het een opvallend en eigenzinnig karakter dat zich perfect leent voor een staande flyer of menukaart.

Wil je een Carré of DIN formaat voor jouw uiting? Of een ander afwijkend formaat? Bij Goud PrintCenter bespreken we je ontwerpwensen en snijden het graag voor je op maat.

Brons: de B formaten

Wil je een magazine laten drukken, maar is een A4’tje net te groot? En is een A5 formaat net weer te klein? Gelukkig kunnen we de hulp inschakelen van onze bronzen vrienden, het B formaat. Deze serie telt net als de A formaten, tien verschillende groottes. Het leuke van dit formaat is dat het net iets afwijkt van maat, maar eenzelfde opbouw heeft. Je B formaat is dus een ideaal alternatief als je net een beetje wilt opvallen met een niet-standaard papierformaat voor jouw magazine, folder of flyer.

Passend papierformaat voor jouw drukwerk

Voor elke boodschap is er een ideaal papierformaat te vinden. Wil jij iets bijzonders voor je bedrijf, vereniging of trouwkaart? Bij Goud Printcenter denken we met je mee over jouw verhaal en zoeken we het passende formaat erbij. Neem contact met ons op.

Afmetingen Breedte x Hoogte (cm)
A0 84,10 x 118,90 cm
A1 59,40 x 84,10 cm
A2 42,00 x 59,40 cm
A3 29,70 x 42,00 cm
A4 21,00 x 29,70 cm
A5 14,85 x 21,00 cm
A6 10,50 x 14,85 cm
A7 7,40 x 10,50 cm
A8 5,20 x 7,40 cm
A9 3,70 x 5,20 cm
A10 2,60 x 3,70 cm

Delen
W10=