Aanleverspecificaties drukwerk als je geen designer bent – 3 tips

De vormgeving, tekst en kleuren spatten van je scherm af. Je hebt een knap staaltje ontwerpwerk afgeleverd voor je folder, flyer of programmaboekje. Het is klaar om ‘m te laten drukken en te verspreiden. Een nadeel: je bent van nature geen designer en hebt daarom niet je ontwerp opgemaakt in een ontwerpprogramma, maar hebt je bestand in Word staan of afbeelding in JPEG. Kan je ‘m zo wel laten drukken?

“We gaan voor goud” – 3 tips voor winnend drukwerk

Er is goed nieuws: in verhouding tot de meeste drukkers kunnen wij alle bestandstypen omzetten naar het juiste bestand! Je kan jouw drukklaar bestand aanleveren in PDF, Adobe programma’s, maar ook Word, Excel en JPEG.

 

1. Ontwerp in word is welkom

We begrijpen dat niet iedereen de Adobe-programma’s in huis heeft. Ook al zijn Word, Excel and PowerPoint niet bedoeld voor grafische opmaak, als jij je ontwerp in een van deze programma’s hebt gemaakt, kun je ook bij Goud PrintCenter terecht. 

Stuur je Word-document naar ons toe, dan zorgen we dat het omgezet wordt naar een bestand dat geprint kan worden. Heb je een groot bestand, kijk dan hier hoe je het kan sturen. 

Bij Goud PrintCenter maken we met plezier je document drukklaar. Neem contact met ons op.

 

2. Afwijkend formaat op maat

Welk papierformaat heb je nodig voor jouw drukwerk? Of je drukwerk nu past op formaat A, B, of Carré of dat je juist een afwijkend formaat nodig hebt. Bij Goud PrintCenter bespreken we je ontwerp wensen en snijden het graag voor je op maat. Neem contact met ons op om je ontwerp te bespreken.

 

3. Gratis eerste proefdruk

Vraag jij je af of je ontwerp er mooi op papier uit gaat zien? Heb je een speciaal papiersoort zoals kraftkarton, biotop of linnen? Bij Goud PrintCenter sturen we je graag een eerste proefdruk toe, zo kan je het resultaat met eigen ogen zien. 

 

Check je drukwerk in Word, Excel of PowerPoint

Wil jij je bestand in Word, Excel of PowerPoint aanleveren, let dan even op de volgende vijf punten. Voor het beste printresultaat hanteren we een uitgebreide checklist

  1. Welk lettertype heb je gebruikt? Als het geen standaard lettertype is zorg dan je het lettertype meestuurt, zodat wij het ook goed krijgen op ons scherm. 
  2. Heeft je ontwerp genoeg ruimte? Tekst kun je het beste plaatsen met een 5 mm marge vanaf de rand. 
  3. Zorg voor grote afbeeldingen. Het liefste werken wij met een grote resolutie van 300 dpi bij 100% weergave. Dit betekent dat een afbeelding vaak groter is en rond 1mb. Een lagere resolutie geeft namelijk een korrelig resultaat. Helaas kan de resolutie achteraf niet worden veranderd.
  4. Lever je afbeelding apart aan per mail of wetransfer.
  5. Print je meerdere pagina’s? Zet deze in één document als losse pagina’s (dus niet als spread)
Delen
W10=