Checklist bruiloft

Geweldig nieuws! Jullie gaan trouwen. Wat moet je allemaal regelen voor het grote feest? En vooral… wanneer? Goud PrintCenter heeft een handige checklist gemaakt voor het drukwerk rond je bruiloft, zodat jij weet wat je wanneer moet regelen en je niets kan vergeten. Zo houd je vooral plezier in de voorbereidingen van deze droomdag en kun je des te meer loslaten en genieten!

 

Checklist voor je bruiloft

In deze handige checklist voor je bruiloft vind je terug wanneer je de trouwlocatie moet vastleggen, maar ook hoe je hierop de trouw- en ‘save the date’-kaarten hierop perfect laat aansluiten. Maak jouw droomdag compleet.

 

• Trouwdatum

Het bedenken van jullie trouwdatum. Je kunt kiezen voor een bijzondere datum maar ook voor trouwen op een dag dat uitkomt voor de meeste gasten. Het past misschien helemaal bij jullie als niemand hoeft vrij te nemen en ook de kinderen in het gezelschap de hele dag kunnen genieten.

Door corona is het nog verstandiger ruim een jaar van tevoren de datum te prikken en de trouwlocatie op deze datum vast te leggen. Heb je pech en is jullie gekozen datum al bezet, dan moet je bedenken wat je belangrijker vindt; de locatie of de datum.

 

• Trouwlocatie

Datum bepaald, tijd om te zoeken naar een mooie trouwlocatie. Heb je al een idee wat voor soort bruiloft jullie willen? Wil je een intieme, informele sfeer met eten aan tafel? Of liever  festival bruiloft met veel gasten (mits dat is toegestaan)? Je kan ook kiezen voor een klassieke setting met wit tafellaken en kasteel. Houd bij het bepalen van je thema en locatie rekening met het aantal gasten dat je wilt uitnodigen.

Een handige manier om inspiratie op te doen is Pinterest, waar vele trouwtrends prachtig uitgelicht zijn. Zo snel de trouwlocatie gekozen is, neem je stijlelementen mee in je ontwerp van je trouwkaart. Is het een klassieke locatie dan past een klassiek ontwerp met trouwkaarten van linnen, ga je voor een trendy locatie, dan is een hip ontwerp op kraftpapier misschien wel jouw stijl.

 

• Budget

Bruiloften hebben de neiging snel in kosten op te lopen. Stel dus een budget op en maak een kostenberekening, vergeet daarin niet de kosten voor de uitnodigingen mee te nemen. Bereken hier hoeveel 100 uitnodigingen je kosten. Door overzicht te houden op de definitieve bedragen, weet je waar je staat. Houd een kleine stelpost in gedachten voor eventuele extra’s, dan kom je niet voor verrassingen te staan.

 

• Thema

Het is heel leuk om een thema te hebben voor jullie bruiloft. Het is niet alleen mooi, het zorgt ook voor leuke ontwerpen in de uitnodigingen, ‘save the date’ kaarten en bedankjes. Wil je een festival bruiloft? Een ‘Ibiza-style’ bruiloft of een ‘all-white’ bruiloft? Een handige methode is om een moodboard te maken. Je plakt op een groot wit vel de plaatjes die je tegenkomt die je mooi vindt. Dat geeft een duidelijke richting aan je plannen. Neem zulke elementen ook mee in het ontwerp van je uitnodigingen:

Save the date kaarten

Heb je het thema bepaald dan is het tijd om de save the date kaarten te maken. Rond de 10 maanden begin je met het ontwerp voor je save-the-date kaart. Je wilt natuurlijk niet dat jouw gasten je bruiloft missen en een save the date kaart geeft ze alvast een voorproefje van het feest. Of je nu een speciaal kleurenthema wilt hebben als ontwerp, foto’s of gewoon een stoere, romantische of klassieke kaart: Goud PrintCenter helpt je graag met je ontwerp.

Trouwkaarten regelen/ontwerpen

Als je trouwkaarten wilt laten maken komen er nogal wat keuzes op je af. Hoe hangt het samen met de save the date kaart en het thema van je bruiloft? Welk papiersoort past het beste bij jullie bruiloft? Kraft papier of linnen? Bij GoudPrintCenter hebben we veel papiersoorten en je mag zelf een ontwerp (in Word) aanleveren. We hebben een enthousiast team van ontwerpers voor je klaar staan, maar we vinden het ook leuk als je zelf gaat ontwerpen. Dat mag je in Word maken en bij ons aanleveren.

 

Goud PrintCenter denkt met je mee bij het ontwerp en drukwerk van je trouwkaart en save the date kaart

Met deze checklist heb je alles voor het drukwerk van je bruiloft overzichtelijk bij elkaar. Toch nog vragen? Neem contact met ons op, we helpen je graag bij het organiseren van de grote dag.

Bestel je trouwkaarten bij Goud Printcenter

Delen
W10=