Flyers maken

Een gouden aanbieding van je winkel die je klanten niet mogen missen, de opening van je nieuwe kantoor of aankondiging van een evenement. Om je offline zichtbaarheid te vergroten zijn flyers onmisbaar. Maar hoe zorg je nou voor een pakkende flyer waardoor jouw doelgroep gelijk actie wilt ondernemen? Wij vertellen het je graag.

 

Kies een doel voor de flyer

Een promotie, opening of aankondiging: je moet de lezer voorzien van duidelijke informatie. Bepaal dus eerst het doel van de flyer en geef ze daarna an offer they can’t refuse. Waar zijn zij naar op zoek en hoe voorzie jij hen daarin?

 

Laat je flyer in ‘t oog springen

Wanneer je zelf een beurs binnenloopt, is de kans groot dat je een aantal papieren in de handen gedrukt krijgt. De plattegrond van de beurs, verschillende flyers van stands als promotiemiddel en een programmaboekje waarin verschillende lezingen of aankondigingen voor die dag worden gedaan.

Zelf het ontwerp van je flyer maken

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het heft in eigen handen te nemen en zelf je flyer te ontwerpen. Less is more bij een flyer: prop dus niet het hele ontwerp vol met lappen tekst en plaatjes. Kies voor één grote afbeelding die de lading dekt en laat witruimte over. Hanteer subtiele beelden (zoals je logo of andere huisstijlelementen) om een feestelijk sausje over je flyer te gieten. Verdiep je in verschillende typografieën, bekijk welke kleuren goed contrasteren ten opzichte van elkaar en bekijk een aantal voorbeelden. Canva heeft verschillende sjablonen die je kunt hanteren en aanpassen naar je eigen stijl.

(!) Extra tip: vergeet niet je (contact)gegevens op de flyer te zetten

 

Activeer de lezer

Nadat de ontvanger de flyer heeft gelezen, wil je dat ‘ie in actie komt. Zich registreren voor jouw evenement, contact opnemen of een bezoek nemen bij de opening van jouw winkel. Wat het doel ook is: zorg dat de lezer overgaat tot actie! Gebruik hiervoor een activerende zin zoals “Meld je aan”, “Registreer je nu” of “Bezoek ons”. Laat het niet aan de lezer over, maar neem zelf het heft in handen.

 

Laat een ander naar de flyer kijken

Vier ogen zien meer dan twee. Jij kan je nieuwe flyer fantastisch vinden, het moet voor een ander ook duidelijk zijn. Het is logisch dat je een blinde vlek voor je eigen product of dienst hebt, daarom is een set extra ogen die naar jouw ontwerp kijkt een slimme zet. Laat je ontwerp ook controleren op taalfouten en grammatica. Raas in je enthousiasme niet meteen naar de drukkerij om ‘m af te drukken, maar slaap er eerst een nacht over voordat je ‘m laat printen.

Een extra set ogen nodig? Vraag onze ontwerpers om ontwerptips.

 

Kies de juiste papiersoort en het formaat om je flyer nog levendiger te maken

Op een simpel A4’tje je flyer laten drukken is gemakkelijk en goedkoop, maar het geeft niet dat ‘wauw-effect’ wat je wilt overbrengen. Denk daarom kritisch na over de papiersoort en het papierformaat. Ons advies? Kies voor een staande flyer van A5 formaat. Het gewicht van je flyer is belangrijk, zeker als je ze gaat opsturen per post. Voor strooiflyers is 135 gram voldoende en voor een boodschap die bewaard wordt kies je voor een zwaardere variant van 250 gram. MC Silk is perfect voor het weergeven van afbeeldingen maar Houtvrij offset of Biotop zijn ook geschikt voor flyers.

Lees meer over de verschillende papiersoorten

 

Je flyer is klaar voor de persen van de drukkerij

Nog even en je kan je strak ontworpen flyer vasthouden. Het enige wat je nog hoeft te doen, is je flyer naar de drukkerij te sturen. Maar wacht even.. je moet je ontwerp aanleveren in een bestandstype dat niet bekend bij jou is. Misschien heb je niet je flyer door een designer laten ontwerpen, maar zelf gemaakt en opgeslagen als JPG, PNG of PDF. Veel drukkerijen doen niets met deze bestandsformaten, maar bij ons kan je ook deze typen gewoon aanleveren.

Wij zetten jouw bestand om naar het juiste type om af te drukken en controleren de kwaliteit. Blijven de kleuren mooi, worden afbeeldingen niet korrelig en lijnt alles netjes uit? Daar kijken we naar voordat we ‘m definitief gaan afdrukken. Zo kan jij met een gerust hart jouw nieuwe flyers in ontvangst nemen. Je flyers maken en afdrukken bij Goud Printcenter? Bestel ze direct bij ons.

Bestel je flyers bij ons

Delen
W10=