Een fotoboek maken

Bepaalde gebeurtenissen in je leven vergeet je nooit meer. Je bruiloft, die fantastische wereldreis of de geboorte van je kind. Maar de exacte beelden vervagen. Of je hebt een stapel foto’s van je (groot)ouders in een doos, die staan te verstoffen op zolder. Zonde en je kunt hier een mooi herinnerings- of fotoboek van maken. Zo blijven die herinneringen springlevend.

 

Wat is een fotoboek?

In een fotoboek verzamel je al je herinneringen die voor jou belangrijk zijn. Dat kan zijn in de vorm van foto’s, teksten of een combinatie hiervan. De eerste stapjes van je kind, grappige anekdotes of oude foto’s uit de familie.

 

Een fotoboek maken

Een fotoboek maak je om al die foto’s van je harde schijf, grappige anekdotes of oude plaatjes een mooie plek te geven. In de boekenkast zodat je ‘m tijdens een familiediner erbij kunt halen om herinneringen op te halen. Want de herinneringen die zo’n fotoboek oplevert roept vaak lachende gezichten en mooie verhalen op.

 

Je foto’s uitsorteren

Het kan een hels karwei zijn om een fotoboek te maken. Daarom geven we je graag wat tips hoe je dit proces gemakkelijk aanpakt én helpen we je waar mogelijk. Staan de foto’s op een harde schijf? Sorteer ze uit en plaats ze in mappen. Zo kun je een tijdlijn maken en wordt het gemakkelijker om ze te groeperen. Ook is het belangrijk om vooraf het doel te bepalen: wil je een specifiek boek maken voor een bepaalde herinnering (een bruiloft of vakantie) of juist een verzamelboek van verschillende herinneringen maken? Op basis daarvan kies je namelijk je foto’s en/of teksten uit.

Maar misschien zijn de foto’s nog veel ouder en komen ze uit grootmoeders tijd. Toen waren er nog geen digitale camera’s. Dan is het belangrijk om de foto’s uit te sorteren en te digitaliseren. Daarvoor heb je een scanner nodig. Scan de foto’s in naar een map en sorteer ze ook hier weer. Heb je zelf geen scanner, dan kan je dit in een fotowinkel laten doen. Zo gaan belangrijke foto’s namelijk niet meer verloren.

 

De opmaak van het fotoboek

Zodra de foto’s op de computer staan, wordt het tijd om het fotoboek te maken. Daarvoor bestaan verschillende fotoservices. Of de gratis tool Canva. Hier vind je een hoop gratis sjablonen voor je boek. Zo kan je ‘m helemaal ontwerpen naar wens. Je download het boek zodra je tevreden bent en kunt ‘m direct bij ons aanbieden om te bestellen.

 

Je fotoboek laten ontwerpen

Ben je niet zo handig met het ontwerpen van je boek of heb je het er eigenlijk te druk voor? Vaak wordt het ontwerpen van zo’n fotoboek uitgesteld en voordat je het weet is het jaar voorbij gevlogen. Daarom kunnen wij je helpen bij het ontwerpen van je herinnerings-/fotoboek. Het enige wat we van je nodig hebben zijn de foto’s in digitale versie. Je kunt de mappen sturen of alle foto’s (eventueel aangevuld met teksten) in een wordbestand naar ons toesturen. Jij bepaalt de stijl en wij maken het fotoboek op. Een fotoboek maken was nog nooit zo gemakkelijk.

En heb je vragen over het aanleveren van de foto’s voor het fotoboek? Onze medewerkers staan telefonisch of via de chat voor je klaar.

Laat je fotoboek door ons ontwerpen

 

Bestel je fotoboek bij Goud Printcenter

Daarom kies je voor Goud Printcenter:

  • CO2-neutrale productie en levering
  • ISO-, Grafimedia- en FSC-gecertificeerd
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Een begrip in Alblasserdam en omgeving
  • Snelle communicatie en persoonlijk contact
  • Ophalen in Alblasserdam of snel aan huis geleverd
  • Je printwerk wordt voor het drukken door ons gecontroleerd
  • Voorzien van het nieuwste machinepark, dat zie je terug in de kwaliteit van het drukwerk

Direct een fotoboek maken

Delen
W10=