Je herinneringsboek maken en gemakkelijk aanleveren

Je (groot)ouders hebben een zilveren of gouden trouwjubileum en je hebt een overvloed aan herinneringen met ze te delen. Of wanneer een dierbare overlijdt, blijven alleen de herinneringen over.  Verzamel deze in een herinneringsboek en herbeleef deze momenten. Er zijn ongetwijfeld een hoop foto’s gemaakt, verschillende mensen die iets willen zeggen over de belangrijke gebeurtenissen in het leven. Daarom wil je een herinneringsboek maken.

Maar we kennen allemaal de strubbelingen die daarbij komen kijken. De foto’s van de camera op de computer zetten en leuk opmaken in een fotoprogramma. Dat programma moet je eerst leren en dat kost een eeuwigheid! Voordat je het weet is het jaar voorbij gevlogen. Met onze herinneringsboek-tips helpen wij je bij het maken van je herinneringsboek. Een herinneringsboek maken was nog nooit zo gemakkelijk.

 

Een herinneringsboek maken en aanleveren in Word

Je weet precies welke fotoselectie je herinneringsboek haalt. En welke teksten erbij komen te staan. Maar aan de opmaak van het herinneringsboek waag je je liever niet. Voor je het weet ben je uren verder met alleen wat foto’s uitlijnen. Een klus waar je misschien geen zin in hebt, maar waar wij wél blij van worden. Laat de opmaak van je herinneringsboek daarom over aan ons.

Het enige wat jij hoeft te doen is de foto’s in een word-bestand aan te leveren met eventuele teksten erbij. Wij zorgen er dan voor dat de foto’s van het blad af springen. En heb je ideeën over het thema of de stijl die het beste bij het herinneringsboek past? Dan horen we dat ook graag. Zodra we je herinneringsboek helemaal naar wens hebben gemaakt, is het klaar voor de persen van de drukkerij. En binnen no-time heb je dan een mooi herinneringsboek op de mat liggen.

Wil jij een geheel ontwerp voor je herinneringsboek gemaakt door onze studio? Neem dan nu conctact met ons op!

 

Tips om zelf je herinneringsboek te maken

Vind je het niet erg om uren zoet te zijn met de opmaak van je herinneringsboek? Dan kun je er natuurlijk ook zelf mee aan de slag gaan. Wij geven een aantal tips om de foto’s uit je herinneringsboek van de pagina te laten springen:

Tip 1: Breng orde aan in de chaos

Het is gemakkelijk om te verzanden in die honderden foto’s. Schep daarom orde in de chaos en maak een voorselectie van de foto’s die je wil gebruiken. Zo voorkom je dat je tijdens het het ontwerpen door de bomen het bos niet meer ziet.

Tip 2: Maak een moodboard

Heb je een reis door het Wilde Westen gemaakt of was jullie bruiloft gebaseerd op de Great Gatsby? Dan is het leuk om dat thema ook door te voeren in je herinneringsboek. Maak vooraf een moodboard met de stijl van het herinneringsboek, zo geef je je herinneringsboek nét dat beetje extra. En als je wilt dat wij het herinneringsboek voor je ontwerpen, kun je dat moodboard ook doorsturen naar ons.

Tip 3: Gebruik de sjablonen van Canva

Canva vinden wij een fantastische uitvinding en het laat jouw innerlijke ontwerper naar boven komen. Voor iedere uiting is er wel een sjabloon te vinden. Zo ook voor herinneringsboeken. Kies jouw favoriete sjabloon en upload je foto’s naar canva. Je hoeft alleen nog maar de foto’s in te laden en Canva doet de rest. Zodra je tevreden bent met je ontwerp, kun je het ontwerp downloaden.

Je kunt de ontwerpen in ieder gewenst bestandstype aanleveren, maar kies bij voorkeur voor ‘PDF-afdrukken’. Zo blijven de kleuren het mooiste als we jouw herinneringsboek printen. Op basis van het formaat van je bestand passen we het formaat van het herinneringsboek aan. Waar jij dan nog uit kan kiezen is de papiersoort en de afwerking. Maar geen nood, want ook daarvoor hebben we tips.

Bekijk alle tips

 

Je herinneringsboek laten maken door Goud Printcenter

Of je er nou voor kiest om alleen je herinneringsboek te laten drukken bij ons of het hele proces uit handen te geven: bij ons zit je goed. Met meer dan 25 jaar ervaring binnen de drukwereld kunnen onze ontwerpers jou helpen met ieder printgerelateerd vraagstuk. Stel je vraag of bestel direct je herinneringsboek.  Onze nieuwste printers laten jouw drukwerk tot leven komen en ploft het herinneringsboek binnen enkele dagen door je brievenbus. En liever dezelfde dag in huis? Je kunt je herinneringsboek ook ophalen bij onze drukkerij in Alblasserdam.

Daarom kies je voor Goud Printcenter:

  • CO2-neutrale productie en levering
  • ISO-, Grafimedia- en FSC-gecertificeerd
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Een begrip in Alblasserdam en omgeving
  • Snelle communicatie en persoonlijk contact
  • Ophalen in Alblasserdam of snel aan huis geleverd
  • Je printwerk wordt voor het drukken door ons gecontroleerd
  • Voorzien van het nieuwste machinepark, dat zie je terug in de kwaliteit van het drukwerk

Direct een herinneringsboek maken!

Delen
W10=