Ontwerp en maak je eigen kerstkaart

Na ‘n gek jaar hebben we met z’n allen uitgekeken naar de gezellige decembermaand. Dit jaar zal kerst anders en kleinschaliger gevierd worden. Dat is nodig, maar helaas ook erg jammer. Want kerstmis gaat juist over verbinding, samenzijn en gezelligheid. Kan je dit jaar niet je opa, oma, ouders, kinderen of vrienden bezoeken tijdens kerst maar wil je wel laten weten dat je aan ze denkt? Maak je eigen kerstkaart bij Goud Printcenter.

 

Je eigen kerstkaart ontwerpen

Geen saaie, witte kaart maar een mooie kaart met kerstige elementen, warme kleuren en veel glitters. De kaart is jouw canvas en je kan er zelf een feest van maken! Maar het is wel handig als je weet waar je moet beginnen. Je kunt de hele middag het internet afstruinen voor de mooiste afbeeldingen, maar dat is niet nodig. Ontwerpprogramma’s zoals Canva hebben templates gemaakt die jij alleen nog maar hoeft in te vullen.

In de gratis versie van Canva vind je onder ‘sjablonen’ verschillende mogelijkheden. Je kunt kleuren aanpassen, eigen teksten toevoegen, kiezen uit honderden lettertypen en een foto toevoegen. Super gemakkelijk en snel.

 

Het formaat van je kerstkaart

De standaardmaat van een kerstkaart is A5. Dat is een A4’tje dubbelgevouwen. Bij Canva kan je gemakkelijk de formaten van het ontwerp doorgeven. Een A5-formaat heeft de verhouding 559 x 794 pixels. Bedenk wel van tevoren of je voor een ongevouwen of gevouwen kaart kiest.

Kies je voor de ongevouwen kaart, dan moet je twee ontwerpen maken: een met de voorkant en een met de tekst aan de binnenkant. Kies je de gevouwen variant, dan kan je tot vier kantjes ontwerpen: de voorkant, de linker binnenkant, de rechter binnenkant en de achterkant. De achterkant en linker binnenkant kan je eventueel leeg laten.

 

Het aanleveren van je kerstkaart ontwerp

Je bent helemaal tevreden over je kerstkaart ontwerp, deze is klaar voor de persen van de drukkerij! Of je je kaart nu zelf ontwerpt in Canva of Word, of laat ontwerpen door een designer maakt voor ons niet uit. Wij zorgen ervoor dat het bestand naar het juiste type wordt omgezet en controleren ‘m voordat je kerstkaart naar de persen van de drukkerij gaat.

En heb je helemaal geen zin om zelf aan de slag te gaan met het ontwerp van je kerstkaart? Vraag dan aan onze ontwerpers of zij een mooie kerstkaart voor jou maken.

Laat je kerstkaart maken door onze ontwerpers

 

Je kerstkaarten versturen

Je kerstkaarten zijn geprint en wauw, wat past ‘t ontwerp goed bij de papiersoort. Je hebt natuurlijk geen zin om alle kaarten in enveloppen te gaan steken en de adreslabels erop te plakken of zelfs te enveloppen zelf te schrijven. Dat kan een stuk gemakkelijker met onze verzendservice.

In een excelbestand lever je, samen met je ontwerp, de namen en adressen van de ontvangers in aparte kolommen aan en wij zorgen dat jouw kaarten in de juiste brievenbus terecht komen. Zo kan jij je in deze drukke maand bezig houden met het afsluiten van het jaar, de kerstboom optuigen, jaaroverzichten maken en kerstcadeaus inslaan.

Laat je kerstkaarten door Goud Printcenter versturen

Delen
W10=