Schoolkrant maken

Voor je het weet staat het nieuwe schooljaar alweer voor de deur en moet er nog vanalles geregeld worden. De roosters, het aanvullen van etenswaren in schoolkantine, het uitgeven van boeken en andere benodigdheden. Misschien is het verzorgen van de schoolkrant niet het eerste waar je aan denkt, maar daarom niet minder belangrijk.

De schoolkrant zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van het reilen en zeilen op school. Dat kan een uitgave zijn die maandelijks verschijnt, of eenmalige uitgave per jaar. Het zorgt voor een stukje verbinding binnen de school en geeft leerlingen de kans om een eigen (creatieve) bijdrage te leveren. Zorg dat de schoolkrant voor dit jaar onder de pannen is bij Goud Printcenter.

 

Het aanleveren van de schoolkrant

Nieuws en ontwikkelingen komen en gaan. Daarom wil je natuurlijk met de schoolkrant als eerste nieuwtjes naar buiten brengen. Als je de opgemaakte krant bij ons aanlevert om te laten drukken, kost het slechts 3 werkdagen voordat ‘ie uitgedeeld kan worden.

 

De indeling van de schoolkrant

De schoolkrant moet lekker weglezen. Een handzaam formaat waarbij afbeeldingen en tekst elkaar afwisselen. Die indeling kan nog best ‘n puzzel zijn: hoe zorg je ervoor dat het een blad wordt dat belangrijke informatie bevat én een lust is voor het oog?

Onze ontwerpers kunnen je met het schoolkrant ontwerp helpen. Maar als je een eigen designer binnen de school hebt, kan je de schoolkrant ook direct aanleveren bij ons. Dat kan in ieder bestand: van JPG tot WORD of een PSD. Wij zorgen ervoor dat het document naar de juiste extensie wordt omgezet, controleren ‘m en binnen no-time rollen de schoolkranten van de persen in onze drukkerij.

 

Papiersoort voor de schoolkrant

Bij het drukken van de schoolkrant heb je de keuze uit BioTop, Houtvrij offset, Silk Magno of gerecycled papier. Voor dat echte ‘krantgevoel’ kan je ‘t beste een lichte papiersoort kiezen: 80 grams Bio Top papier. Zo straalt de school ook tegelijkertijd duurzaamheid uit. Wil je daar nog meer de nadruk op leggen? Dan is Gerecycled papier de beste keuze. Lees hier meer over onze papiersoorten.

 

De schoolkrant nieten of spiraal inbinden?

Gaat het om een uitgave die meerdere malen per jaar verschijnt, of is het een schoolgids voor het hele jaar? Dat scheelt natuurlijk nogal in het aantal pagina’s dat je kiest, wat invloed heeft op de manier van inbinden. Een geniete schoolkrant kan namelijk al vanaf 8 pagina’s gedrukt worden, terwijl een schoolkrant met spiraalbinding pas mogelijk is vanaf 32 pagina’s.

 

Andere schoolartikelen laten bedrukken door ons

Ook voor andere schoolartikelen zoals een evenementenkalender, uitnodigingen voor de eindexamenuitreiking, jaarboeken, schoolgidsen, enveloppen in de huisstijl of een maandelijks schoolmagazine zit je bij ons goed. Wij helpen je graag met het bedenken, ontwerpen en laten drukken van jouw schoolmateriaal voor het aankomende schooljaar.

Neem contact op

Delen
W10=