Tips voor het maken van een brochure

De massagesalon, jouw hotel of naderend evenement kunnen allemaal niet zonder een goede PR-strategie. Je wilt tenslotte onder de aandacht komen bij de juiste mensen en ze ervan overtuigen dat een wellness-dag in jouw massagesalon, een overnachting in jouw hotel of een onvergetelijke dag op jouw festival precies hetgeen is wat ze nodig hebben. Met een brochure geef je ze iets tastbaars mee. Maar hoe zorg je ervoor dat die niet op de papierstapel belandt tussen alle andere reclamefolders? Met onze tips zorgen we ervoor dat jouw brochure de juiste snaar raakt.

 

Behaal jouw doelgroep

Het lijkt een open deur, maar het is een veelgemaakte fout om zomaar van start te gaan en ‘iedereen te bedienen’. Wanneer je iedereen bedient, ben je met hagel aan het schieten en raak je niet de juiste snaar van de lezer. Kies je voor een bepaalde niche, dan kies je voor een specialisme en geef je een specifieke oplossing voor hetgeen wat ze nodig hebben.

Jouw massagesalon is bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor jonge ondernemers die zichzelf dag en nacht een slag in de rondte werken. Of een festival voor 40-plussers die in het middelpunt van hun eigen leven staan.

 

Het uiterlijk van de brochure

De doelgroep is bepaald, communicatieboodschap duidelijk omschreven en je weet naar wie je ze gaat sturen? Dan is het zaak om je brochure te gaan ontwerpen. Doe dit niet in een half uurtje, maar neem hier goed de tijd voor. Die goede indruk maak je namelijk maar één keer. Wij geven je graag wat tips:

1. Kies voor een triggerende eerste zin

Open de brochure met een zin die direct aanspreekt. Stel een vraag (‘Maak jij deze 3 marketing blunders?’), achterhaal wat het droomdoel van de lezer is (‘Klaar met sollicitaties zonder succes? Zo word je aangenomen’) of kies voor een tegenstelling (‘Waarom NIET adverteren je bakken met geld kost’). Wanneer je precies weet wat de wensen, behoeften en pijnpunten van je doelgroep zijn zal je direct de aandacht van ze trekken.

2. Besteed aandacht aan het design van je brochure

Je brochure is het paradepaardje van jouw organisatie. Je wilt de juiste emotie overbrengen en ervoor zorgen dat de juiste snaar wordt geraakt. Een designer kan je hierbij het beste helpen. Deze weet welke kleuren hand in hand met elkaar gaan en hoe je de emotie het beste overbrengt op een stuk papier. In combinatie met jouw huisstijl zorg je voor een duidelijke brochure. Onze eigen ontwerpers helpen je hier graag mee.

Je kunt er ook voor kiezen om een online ontwerptool als Canva gebruiken. Wanneer je je brochure laat drukken, is het belangrijk om het juiste bestandsformaat aan te leveren. Wanneer je je ontwerp al in Canva of een andere tool hebt opgemaakt, kunnen wij dit omzetten voor je in het juiste bestandsformaat. Neem hierover contact op met ons.

Geef de brochure nog een gouden randje mee

De inhoud en de afwerking is bepaald, nu nog de afwerking. Een ondergeschoven kindje, maar minstens zo belangrijk. Met de juiste papiersoort- en dikte geef je nét dat extra, gouden randje mee. Silk MC, karton, biotop, houtvrij offset, trucars, linnen, kraft, tinto, autocad en gerecycled papier zijn slechts een deel van alle papiersoorten waarop wij kunnen printen. Kies je voor nieten of lijmen? En op welk papierformaat laat je ‘m drukken? Allemaal vragen waar je over moet nadenken voordat jouw brochure in productie gaat. Wij helpen je graag met het beantwoorden van deze vragen. Lees onze tips of stel je vraag op de site.

Lees meer tips om jouw brochure een gouden randje mee te geven

 

De distributie van jouw brochure

De brochure rolt van de persen, tijd om de brochures af te leveren. Een eitje wanneer je ze naar een specifiek distributiepunt brengt, maar een lastige klus als het gaat om allemaal verschillende adressen. Naast het ontwerpen en printen van jouw brochure, kunnen wij ook zorgen voor de verspreiding ervan. Benieuwd? Neem contact op en informeer naar de mogelijkheden.

Of bestel direct jouw brochure online

 

Advies nodig? Neem contact op

Wij helpen u graag verder en geven u vrijblijvend advies over hoe u het beste uit uw folder haalt. Wij hebben jarenlange ervaring met het drukken en verspreiden van folders, waardoor u ons alles kunt vragen.

078 691 24 74Stuur een bericht
Delen
W10=