Je autobiografie schrijven en vastleggen

Wanneer je denkt aan een autobiografie, dan denk je waarschijnlijk aan imposante en bekende personen. En vaak is dat ook zo, een (auto)biografie geeft namelijk een unieke inkijk in het leven van een persoon. Een biografie betekent letterlijk een ‘op schrift gestelde levensbeschrijving van een persoon’ en is dus een beschrijving van iemand z’n leven. Maar ondanks dat jij misschien niet beroemd bent, heb je toch een goed verhaal te vertellen. Je hebt veel meegemaakt of hebt vanuit een benauwende situatie een groot succes weten te maken. Je biografie dient als nalatenschap voor je familie of om anderen in dezelfde situatie te inspireren. En bij Goud Printcenter breng je die biografie tot leven.

 

Je autobiografie schrijven

Je worstelt al langere tijd ermee om een biografie uit te brengen. Je wil een autobiografie schrijven en dan ben je hier op de juiste plek. NU is hét moment om actie te ondernemen. Dat schrijfproces laten we overigens aan jou over: wij weten wat we kunnen en laten het fysieke exemplaar tot leven komen. Wel helpen we je graag bij wat hordes die je moet nemen voordat die autobiografie op de plank ligt.

Wordt het een biografie of autobiografie?

Klim je zelf in de pen, of laat je een creatieve duizendpoot die het schrijven in de vingers heeft je verhaal vastleggen? Een biografie wordt namelijk door een ander geschreven, een autobiografie door jezelf. Het heeft beiden z’n voor- en nadelen: een biografie geeft een objectiever beeld en het scheelt je een hoop tijd. Maar zelf een autobiografie schrijven zorgt voor meer controle.

Hoe maak je het verhaal interessant?

Een autobiografie moet de moeite waard zijn om te lezen. Dat betekent niet dat het een sensatieverhaal moet worden. Maar je wil ook niet dat de lezer je boek na een paar bladzijden weglegt uit verveling. Neem in je schrijfproces daarom dit mee:

 • Bepaal je doel
 • Haal herinneringen op (kijk oude video’s terug of bezoek locaties die impact hebben gemaakt)
 • Bepaal de belangrijkste gebeurtenissen die je wil bespreken
 • Benoem de keerpunten in je leven die bijdragen aan het verhaal

Lees biografieën van anderen ter inspiratie

Maak van je autobiografie een eyecatcher

Een goed verhaal is één, maar je wil dat de omslag en inhoud er professioneel uitzien. Wanneer je van plan bent om de autobiografie te verkopen, wil je dat het boek een pakkende omslag heeft. Alleen dan valt het op.

De ontwerpers bij Goud Printcenter hebben meer dan 25 jaar ervaring binnen de drukwerkbranche. Niet alleen zorgen wij ervoor dat jouw biografie netjes wordt geprint, maar ook dat het er spectaculair uit ziet.

Daarom kies je voor Goud Printcenter:

 • CO2-neutrale productie en levering
 • ISO-, Grafimedia- en FSC-gecertificeerd
 • Meer dan 25 jaar ervaring
 • Een begrip in Alblasserdam en omgeving
 • Snelle communicatie en persoonlijk contact
 • Ophalen in Alblasserdam of snel aan huis geleverd
 • Je printwerk wordt voor het drukken door ons gecontroleerd
 • Voorzien van het nieuwste machinepark, dat zie je terug in de kwaliteit van het drukwerk

Je kunt kiezen uit verschillende papiersoorten, afwerkingen en de oplage bepalen. En overweldigen al die keuzes je? Neem dan contact met ons op om je keuzes te bespreken.

Of laat je biografie direct tot leven komen

 

Delen
W10=