Click en Collect –
Succesvol je deuren open

De deuren van je zaak mogen eindelijk weer open! Winkelen op afspraak of de bestelling afhalen in de winkel. Dit laatste noemen we ook wel click en collect: online vastleggen en in de winkel ophalen.. Je wilt de boot niet missen en  deze gedeeltelijke heropening promoten. Ook wil je  weer dat echte klantgevoel meegeven. Hoe zorg je ervoor dat jouw opening een succes wordt? Bij Goudprint hebben we een aantal tips voor een vliegende start!

 

Kondig de heropening duidelijk aan

Denk bijvoorbeeld aan het verspreiden van een folder of maak een persoonlijke uitnodigingskaart. Met een folder in de brievenbus, weten jouw klanten gelijk dat je weer open bent voor click en collect. Nog persoonlijker is een kaartje in de bus met de openingstijden en uitleg. Koppel er een extra openingsactie aan: geef dat kaartje een extra effect met de boodschap “de eerste 100 bestellingen maken kans op een cadeaukaart”.

Dat kan met folders, flyers of uitnodiging.

Bekijk onze producten

 

Maak van het click en collect-moment een feestje

Als de klant dan zijn bestelling komt afhalen, maar er dan ook een feestje van. Onder andere op je eigen raam/etalage. Denk aan een mooie opgemaakte poster en laat ook duidelijk je openingstijden weten.  Denk ook aan leuke uitingen als “kom hier staan, bij het favoriete plekje bij het raam” of “Kom jij deze straks passen?” om alvast in te spelen om een afspraak te maken om te gaan shoppen.

Bekijk onze posters

 

Laat je trouwe klanten zich extra speciaal voelen

Trouwe klanten hebben je in de afgelopen periode door dik en dun gesteund. Laat weten dat je ze dankbaar bent door ze bijvoorbeeld exclusief toegang te bieden of op speciale tijden de winkel voor hun te openen. Je hebt in eerste instantie alleen mogelijkheden voor een zeer beperkt publiek en alleen op afspraak, dus zo maak je het voor hen extra speciaal.

 

Iedereen mag het weten

Je bent weer open voor beperkt winkelbezoek en click en collect en iedereen mag het weten. Laat voorbijgangers zien dat er bij jouw winkel echt iets leuks te beleven is. Zet een mooie roll-upbanner klaar en maak het makkelijk om direct bij de ingang een afspraak in te boeken voor een shop afspraak.

Bekijk onze roll-up banners

 

Hulp nodig bij het ontwerp?

Je kunt gemakkelijk je eigen ontwerp maken en bij ons aanleveren. Lees daarvoor onze aanlevertips. Maar we snappen ook dat jij liever bezig bent met het adviseren van je klanten en de de inrichting van de winkel aantrekkelijk tehouden. Onze ontwerpers hebben jarenlange ervaring als het gaat om het ontwerpen van posters, flyers en banners voor retailers. Met behoud van jouw huisstijl zorgen we dat jouw boodschap helder en professioneel op papier wordt gezet. Zo zorg jij ervoor dat het click en collect seizoen goed wordt afgetrapt.

Benieuwd? Neem dan contact op met een van onze ontwerpers.

Neem contact op

Ben je horecaondernemer?
Lees dan ook onze tips hoe je optimaal zichtbaar bent wanneer de horeca weer open mag. 

Delen
W10=