Je eigen gedichtenbundel uitbrengen

Jij bent een creatieveling met woorden. ‘Out of the box’-denken, aan dat cliché doe jij niet mee. Voor jou bestaat ‘the box’ namelijk niet en bevind jij je dagelijks in een creatieve bubbel. Misschien ben je al jaren bezig met het uitoefenen van je creatieve hobby of heb je dichttalent ontwikkeld tijdens de pandemie. Je gedichtenbundel is nu écht een feit en je bent klaar om ‘m uit te brengen. Spannend, dat zeker. Maar je hebt er alle vertrouwen in. Aan inspiratie ontbreekt het je niet. Aan de praktische uitvoering van het uitgeven van je gedichtenbundel misschien wel. Maar voor de praktische kant heb je ons.

 

De uitstraling van je gedichtenbundel

Hoewel we door de buitenkant heen proberen te prikken en het liefst oordelen op inhoud, werkt ons brein in de praktijk toch anders. Als mens hebben we binnen luttele seconden een oordeel geveld of een omslag van bijvoorbeeld een gedichtenbundel aantrekkelijk is of niet. Dat gebeurt voor een groot gedeelte onbewust. Daarom is het belangrijk dat de omslag van je gedichtenbundel aansluit bij het doel, je publiek en de boodschap. We schreven hier al eerder een blog over met tips over het ontwerpen van een boekomslag.

 

Je gedichtenbundel onder de aandacht brengen

Een gedichtenbundel uitbrengen is één. Zorgen dat het ‘t juiste publiek bereikt (en dat zij ‘m ook gaan kopen) is een heel ander verhaal. Daarom wil je opvallen bij het juiste publiek. Zorg allereerst ervoor dat je weet wie geïnteresseerd is in je gedichtenbundel. Aan wie zijn de gedichten gericht? Wie reageren er online op je gedichten? Met het maken van een persona (een fictief karakter dat je doelgroep belichaamt) krijg je meer inzicht in je doelgroep.

Op basis van die persona weet je waar je zichtbaar moet zijn en wie helemaal ‘aan’ gaan op jouw gedichten. Zorg daarom dat je aanwezig bent op populaire social media netwerken zoals LinkedIn, Facebook of Instagram. Maak een kleine website en creëer bijvoorbeeld een online wachtlijst. Zo kan je je gedichtenbundel officieel lanceren wanneer het moment daar is.

Ook op het gebied van offline marketing kan je een hoop doen. Denk aan visitekaartjes in boekhandels, flyers in de verzenddozen van gerelateerde webshops of posters met voorbeeldgedichten in het lokale café. Zorg dat je boodschap aansluit bij de inhoud van de gedichtenbundel en plaats je offline promotiemateriaal op punten waar je doelgroep het ziet.

 

Je gedichtenbundel printen

Welke papiersoort is het beste om een gedichtenbundel op uit te brengen? Welk formaat werkt het beste, hoe groot moet de oplage zijn en hoe lever je het aan bij de drukker? Je wil dat je gedichtenbundel tot in de puntjes is afgewerkt. Daarom wil je het professioneel aanpakken en het laten printen bij een drukkerij.

Onze specialisten hebben veel kennis op het gebied van het juiste drukwerk én hebben zo hun eigen ideeën om jouw ontwerp tot leven laten komen. Heb je hulp nodig bij het ontwerp of printen van je drukwerk? Via de chat op de website of via de contactpagina helpen we je graag met al je vragen.

 

Je gedichtenbundel uitbrengen

Laat je je gedichtenbundel printen en ga je vanuit huis iedere keer de pakketten op de post doen? Dat is een mogelijkheid, maar je kunt ze ook door ons direct laten distribueren. Dat scheelt weer een rit voor de postbezorger en jij zit thuis niet de voorraad te managen. Helemaal handig als je voor lancering met een wachtlijst werkt, zodat je direct de gedichtenbundels kunt opsturen zodra de lezers na lancering ‘m direct bij je bestellen. Meer weten over personaliseren en distribueren? Neem contact op.

 

Bestel direct je gedichtenbundel

Heb je bovenstaande punten allemaal afgevinkt en ben jij supersterk op het creatieve én logistieke vak? Dan kun je ook direct gemakkelijk je printwerk bij ons uploaden en thuis laten bezorgen. Via onze webshop kun je de oplage kiezen, het juiste materiaal en de materiaalsoort selecteren en de afwerking bepalen. Wij controleren het drukwerk en zorgen dat het binnen enkele dagen in huis is.

Daarom kies je voor Goud Printcenter:

  • CO2-neutrale productie en levering
  • ISO-, Grafimedia- en FSC-gecertificeerd
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Een begrip in Alblasserdam en omgeving
  • Snelle communicatie en persoonlijk contact
  • Ophalen in Alblasserdam of snel aan huis geleverd
  • Je printwerk wordt voor het drukken door ons gecontroleerd
  • Voorzien van het nieuwste machinepark, dat zie je terug in de kwaliteit van het drukwerk

Bestel je gedichtenbundel direct

 

Delen
W10=