Save the date kaarten

De grote dag staat voor de deur. Misschien gaan jullie helemaal uitpakken met een grootse ceremonie en uitbundig feest, of willen jullie het juist klein houden. Een bruiloft regelen is een hoop gedoe. Een bruiloft checklist kan daarbij een handig hulpmiddel zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat jullie op één lijn zitten wat betreft de het thema, de locatie, de gasten en het verloop van de dag. Over een ding zijn jullie het in ieder geval eens: jullie naasten en familie moeten op deze belangrijke dag aanwezig zijn.

Om er zeker van te zijn dat de gasten de juiste datum in de agenda zetten, zijn save the date-kaarten de uitkomst. Wij geven je tips wanneer je deze kaarten het beste kan sturen en wat je erop zet.

 

Wat zijn ‘save the date’-kaarten?

Valentijnsdag, black Friday en ook de save the date-kaarten: overgewaaid vanuit Amerika. Noodzakelijk? Nee. Maar leuk is het wel. Met een save the date-kaart laat je de trouwdatum weten aan je gasten. in een wereld die 24/7 doordraait en waarin alles gepland moet worden, zijn de save the date-kaarten een uitkomst. Op die manier laat je weten dat de gasten alvast de datum in hun agenda rood moeten omcirkelen en vrij moeten houden voor jullie grote dag.

 

Wat is het verschil tussen save the date kaarten en trouwkaarten

Een save the date kaart stuur je zodra de trouwdatum bekend is. Vanaf 12 tot maximaal 6 maanden van tevoren stuur je deze kaart naar de genodigden. Het is nog te vroeg om trouwkaarten te sturen, maar in de zomer vinden er vaak veel bruiloften plaats. Je wilt dan niet achter het net vissen en ervoor zorgen dat alle gasten kunnen komen. Ook handig als je gasten uit het buitenland uitnodigt, of als zelf in het buitenland trouwt.

Op de save the date kaart zet je in ieder geval jullie namen, de trouwdatum en jullie contactgegevens. Geef ook duidelijk aan dat er nog een uitnodiging volgt, zodat hierover geen verwarring ontstaat.

Een trouwkaart is de daadwerkelijke uitnodiging. De datum komt niet meer als een verrassing, omdat je dat al hebt aangekondigd met je save the date-kaart. In je trouwkaart zet je aanvullende informatie zoals het programma, eventuele thema en de cadeautip.

 

Save the date kaarten en avondgasten

Grote kans dat je de bruiloftsgasten hebt onderverdeeld in dag- en avondgasten. Je wilt dan natuurlijk niet dezelfde save the date kaart sturen naar je dag- en avondgasten, dat schept verwarring. Zorg daarom dat je aparte versies maakt: een standaard ‘save the date’ kaart voor de daggasten en bijvoorbeeld een ‘save the night’ kaart voor de avondgasten.

 

Save the date kaarten maken

Nu je weet wat save the date-kaarten zijn en de trouwdatum is geprikt, is het nu tijd om de save the date kaarten te gaan maken en te versturen. Je wilt ze natuurlijk zo snel mogelijk de deur uit hebben, zodat iedereen op de hoogte is. Haastige spoed is alleen zelden goed. Bedenk eerst goed hoe de kaart eruit moet zien.

Er is geen vaste stijl voor een save the date kaart. Je kunt kiezen voor een foto van jullie samen of een mooi design. Een ontwerper kan je hierbij helpen. Het mooiste is om jullie save the date kaarten, uitnodigingen en bedankjes allemaal in dezelfde stijl te laten drukken.

Bij Goud Printcenter kunnen we jullie helpen bij de grote dag. Onze ontwerpers denken graag met jullie mee over het ontwerp van de kaartjes, het laten drukken én direct versturen naar de juiste gasten. Laat je informeren door onze ontwerpers.

Neem contact op

Liever zelf aan de slag? Via onze (wens)kaarten kan je direct zelf aan de slag met je ontwerp. Je kiest de papiersoort, oplage en stijl en laat ze door ons drukken. Onze ontwerpers kijken altijd mee of het de juiste kwaliteit betreft. Zo maak je van de save the date kaarten al een feestje!

Maak je eigen save the date kaart

 

Delen
W10=